Despre noi

SC SIMBRASS SRL – Timișoara

Distribuitor exclusiv POWERbreathe® în România și Rep. Moldova

ÎNVAȚĂ SĂ RESPIRI CORECT PENTRU A-ȚI MENȚINE SĂNĂTATEA ȘI ENERGIA

Putem trăi fără hrană câteva zeci de zile, fără apă câteva zile, dar fără aer doar câteva minute. Este așadar esențial pentru o ființă să respire pentru a trăi, si chiar mai mult, este esențial pentru sănătatea unei ființe să respire corect. Ce însemnă oare să respirăm corect? Toată lumea știe să respire, ne-am născut știind să respirăm, căci altfel n-am putea trăi.
Studii mai mult sa mai puțin recente arată faptul că omul civilizat a uitat să respire corect, ceea ce i-a adus o mulțime de probleme de sănătate atât fizică, cât și psihică. Întregul sistem nervos și prin el toate organele și glandele interne ale organismului sunt alimentate cu energie datorită respirației. Prin modificarea respirației în mod conștient putem influenta milioane de reacții biochimice, ajutând la producerea de substanțe relaxante cum ar fi endofrinele și la reducerea producerii de substanțe care generează anxietate cum ar fi adrenalina sau produșii metabolici ce cresc aciditatea sângelui.

Cum se produce procesul respirației?

Respirația este un proces mecanic care se realizează datorită acțiunii diafragmului – cel mai mare și singurul mușchi vital din organismul uman – și al mușchilor intercostali. La inspirație, care este un proces muscular activ, diafragmul, comandat de sistemul nervos parasimpatic se contractă coborând către cavitatea abdominală, ceea ce creează o presiune care face ca aerul să pătrundă în plămâni. Prin dilatarea mușchilor intercostali în cușca toracică se creează suficient spațiu în care plămânii se dilată pentru a se umple complet cu aer. Expirația este un proces pasiv datorat elasticității țesutului pulmonar care le permite să revină la starea inițială în momentul când procesul inspirației s-a terminat.
Prin urmare, știința respirației constă în CONTROLUL ȘI DEZVOLTAREA MUSCULATURII RESPIRATORII , pentru a atinge o expansiune maximă a cavității toracice și a oxigena în acest mod cât mai bine plămânii și implicit sângele. Dacă ne gândim la aer ca fiind“combustibilul” nostru, vom realiza faptul că este necesară o conștientizare a întregului proces pentru a deveni conștienți de energia pe care o obținem in acest mod.

Efectele respirației corecte:

Când respirăm complet, nu numai că asigurăm cantitatea necesară de oxigen organismului, dar eliminăm și toxine. Odată cu expirația se elimină și dioxidul de carbon, tensiunea și stresul. Studiile arată faptul că 70% din toxinele organismului se elimină prin expirație.

Efecte asupra sistemului limfatic:

Doctorul Jack Shields, limfolog in Santa Barbara a făcut un studiu despre efectele pe care le are respirația asupra sistemului limfatic. El a utilizat minicamere de luat vederi pe care le-a introdus în organism și a observat faptul că respirația profundă, diafragmatică, stimulează purificarea sistemului limfatic prin crearea unui efect de aspirație a limfei în circulația sanguină, fapt care determină purificarea acesteia. Acest simplu efect determină eliminarea toxinelor de 15 ori mai mult decât in mod “normal”.

Efecte asupra sistemului digestiv:

În momentul unei respirații corecte, diafragmul acționează ca o pompă pentru a masa organele interne, ajutându-le astfel la buna lor funcționare.

Efecte asupra sistemului urinar:

Respirația superficială determină o supraîncărcare a organelor de eliminare deoarece toxinele care se elimină în mod normal prin respirație se reorientează către organele excretoare.

Efecte asupra pielii:

Datorită faptului că o mare parte a populației are o dietă bogată în carbohidrați (faina alba, fructele dulci…etc), dioxidul de carbon în exces se elimină eficient prin respirația profundă ușurând circulația sanguină și oxigenarea țesuturilor. Aceasta conduce la o hrănire mai bună a țesutului epitelial și prin urmare la întinderea sa, la colorarea sa plăcuta, și îi conferă tenului o strălucire deosebită. Datorită faptului că respirația profundă aduce în organism o cantitate sporită de oxigen, de energie, aspectul fizic va fi mult mai odihnit, deoarece vom dispune de mai multe resurse.

Alte efecte ale respirației profunde:

Respirația profunda, conștientă ne întărește țesutul conjunctiv ceea ce ajută la prevenirea formării aderentelor și reduce riscul apariției fibrozei, relaxează mușchii și elimină tensiunea și spasmele.
Respirația profundă hrănește mușchii și țesutul osos prin ușurarea circulației fluxului sanguin și a nutrienților. Ajută la mărirea elasticității încheieturilor, fortificându-le. Datorită oxigenării intense a sângelui, bacteriile și virușii se dezvoltă cu greu în organism, cel mai adesea fiind rapid eliminate.

Direcțiile în care putem dirija această energie suplimentar obținută prin conștientizarea respirației corecte sunt nesfârșite!

0
    0
    Coș de cumpărături
    Your cart is emptyReturn to Shop