Am 76 de ani si sunt beneficiara unui program de reabilitare respiratorie cu dispozitivul POWERbreathe Medic. Cu aproximativ un an si jumatate in urma, am inceput sa am tulburari respiratorii nocturne – senzatia ca aerul nu ajunge pana in adancul plamanilor, ca nu pot sa oftez. Tulburarile erau pasagere, dar treptat s-a instalat si o stare de oboseala in timpul mersului, care ma obliga sa incetinesc ritmul. Aceasta s-a accentuat tot mai mult si gafaiam chiar dupa cativa pasi de mers pe strada.
Controalele medicale la cardiolog, pneumolog, analizele medicale nu au evidentiat nicio boala care sa justifice aceasta stare de oboseala. Mentionez ca sunt normoponderala, nu fumez, nu am avut afectiuni pulmonare, sunt echilibrata si am un stil de viata corect.

In cele din urma, s-a constatat ca aceasta stare de oboseala era datorata deconditionarii fizice date de inaintarea in varsta: modificarile de la nivelul coloanei vertebrale, tulburarile de pozitie, cifoscolioza, scaderea masei musculare si a calitatii acesteia, care au dus la o forta si rezistenta mult scazuta a muschilor respiratorii, la o respiratie incorecta si la instalarea rapida a oboselii.
Singura solutie era reabilitarea respiratorie pentru a fructifica la maximum potentialul functional existent.

Intrucat in Ploiesti – orasul in care locuiesc – nu exista niciun serviciu specializat pentru recuperare respiratorie, am apelat la dispozitivul POWERbreathe Medic si dupa un program zilnic, desfasurat pe o perioada de 12 saptamani, mi-a crescut semnificativ capacitatea de efort, mi-am corectat tulburarile de mecanica a respiratiei, am reinvatat sa respir corect, mi-am reabilitat postura normala toracica, abdominala si a umerilor. Folosind POWERbreathe Medic, mi s-au fortificat muschii inspiratori si expiratori, iar prin antrenamentul bratelor (exercitii de gimnastica usoare dar perseverente) si muschii umerilor, care ajuta in respiratie.
Sunt convinsa ca POWEbreathe Medic poate fi de folos tuturor persoanelor varstnice care nu sunt active fizic, complacandu-se in sedentarism, dar si tuturor celor care vor sa respire corect, pentru ca respiratia este cu mult mai mult decat un simplu act mecanic. Deci, SA NU NEGLIJAM IMPORTANTA RESPIRATIEI CORECTE!

0
    0
    Coș de cumpărături
    Your cart is emptyReturn to Shop