In primavara anului 2012 sotia mea, in virsta de 60 de ani, a contractat o viroza ce s-a agravat rapid, evoluind spre o insuficienta respiratorie acuta. Au urmat 14 zile de tratament dur, in sectia ATI a unui spital bucurestean, cu administrarea permanenta de oxigen. La externare sanatatea sotiei era precara, iar diagnosticul cel de BPOC; tratamentul prescris, pentru restul vietii, SPIRIVA si SERETIDE.Din prospectele celor doua medicamente rezultau efecte adverse deosebite (diabet, glaucom, afectiunilor cardiace etc). Mai intii am achizitionat de la respiracorect.ro un Shaker deluxe si,apoi, un POWERbreathe MEDIC. Dupa 12 saptamini sotia mea a ajuns sa respire normal, iar concentratia de oxihemoglbina(masurata cu un pulsoximetru achizitionat tot prin respiracorect.ro) a ajuns la valori de 96 – 98.

Asta vara, laTurda, am parcurs pe jos cca. 4 kilometri, intre cele doua intrari ale salinei urcind, fara probleme, un deal cu panta de cca. 40 de grade fata de orizontala. La sfirsitul drumetiei am constatat cu surprindere ca bolnava de BPOC respira normal, nu era obosita si nici nu simtise vreo constringere respiratorie pe traseu, inclusiv in timpul urcusului acelui deal.
In concluzie, eu si sotia mea am ajuns la convingerea ca recuperarea starii ei de sanatate, in ciuda diagnosticului drastic ce i s-a pus, este rezultatul exclusiv al exercitiilor cu cele doua aparate, la care s-a aditionat si intreruprea totala a fumatului. Orice alta explicatie nu s-ar sustine fiindca, in tot acest timp, nu a fost administrata nici o medicatie.
Sfatuim pe cei aflati in situatii similare sa incerce !

0
    0
    Coș de cumpărături
    Your cart is emptyReturn to Shop